lessen rieten webshop concerten biografie hobo foto contact links

Biografie

Na 4 jaar blokfluitles ben ik op 11-jarige leeftijd begonnen met hobospelen. Ik kreeg les aan de muziekschool Alblasserwaard en Vijfherenlanden te Leerdam en Gorinchem bij Nora Zorn. In 2002 startte ik met de vooropleiding aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht bij Ernest Rombout. In 2004 ben ik gaan studeren aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten afdeling Conservatorium te Tilburg bij Herman Vincken. In juni 2009 behaalde ik daar mijn examen.

Masterclasses volgde ik bij onder andere Marc Schaeferdiek. Ook kreeg ik ensemblelessen van Arco van Zon, Johan Donker Kaat, Franc Polman en Marieke Spaans.

Tijdens mijn studie was ik eveneens actief bij verschillende orkesten, waaronder Stedelijke Harmonie Aurora Leerdam, het ABC, Merwe Sinfonietta Gorinchem, Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes Culemborg, TSSO Ananta Tilburg en projectorkesten van het conservatorium te Tilburg. Mijn eerste solo-ervaring was bij Stedelijke Harmonie Aurora Leerdam in 2004.

Ik ben actief als hoboïste en hobodocente. Ik ben hoboïste bij FBach Koor en Orkest, die regelmatig concerten geven in Noord-Brabant en Amsterdam en geef ik regelmatig concerten in samenwerking met Jeroen van Kleef (orgel). Ik heb onder andere bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, het Dutch Symphonic Wind Orchestra (tournee in Frankrijk) en het Dordts Kamerorkest geremplaceerd. Ook werkte ik regelmatig samen met de Cantorij van de Grote of Lebuïnuskerk te Deventer en het Kirchenchor "Cäcilia" te Wyler (Duitsland). Daarnaast heb ik meegewerkt aan theaterproducties waaronder Quasimodo en Hercules en heb ik in opdracht van de Vrijmetselaarsloge De Gelderse Broederschap een concert georganiseerd. Ik ben hobodocente in mijn eigen praktijk te Culemborg. Ook val ik regelmatig in als hobodocente bij diverse harmonieverenigingen en muziekscholen in Zuid-Holland en Utrecht. In het verleden ben ik hobodocente geweest bij o.a. Muziekvereniging EMS te Hardixveld-Giessendam en aan de muziekschool van Muziekvereniging Crescendo te Sliedrecht.